The Djoeks Biercantus op zaterdag 3 maart 2018 bij De Brouwerij Vandeoirsprong

Posted by lvdlaar Category: Biercantus, Nieuws, Optredens

Doe tijdens ‘Das bayerische Wochenende Vonderherkunft’ op zaterdag 3 maart 2018 mee met The Djoeks Biercantus: een biercantus, maar dan ‘op zijn Djoeks’. Mildere straffen, leuke spelletjes, toffe prijzen om te winnen en dubbel plezier!

 

Maar wat is eigenlijk een biercantus?
Een biercantus is een zangfestijn waarbij je samen met een te gekke band liedjes uit de liederenbundel zingt. Vanwege de sfeer die er hangt, de makkelijke meezingers, de liederenbundel maar vooral ook het gerstenat zingt iedereen natuurlijk alles mee. Tijdens het zingen mag je niet drinken. Maar op de momenten dat het wel mag, nemen we een goede teug! Meezingen is verplicht. Maar pas op: wie niet meezingt of drinkt tijdens het zingen krijgt straf! De praeses deelt de straffen uit. De straffen zijn vaak hilarisch, maar ook pittig. Uiteindelijk wordt de sfeer steeds losser, zodat de cantus uitmondt in een groot feest. Iedereen die weleens bij een biercantus is geweest kan waarschijnlijk onderschrijven hoe mooi dit verbroederende festijn is!
 
En wat is dan The Djoeks Biercantus?
Een biercantus, maar dan ‘op zijn Djoeks’! Met de muzikale ondersteuning van The Djoeks wordt het drinken, lachen, gieren en brullen. Zittend aan lange tafels en met de pullen gevuld, zingen we allemaal uit volle borst de liedjes die The Djoeks spelen uit de liederenbundel mee. Er zijn wat regels. Niet meezingen betekent bijvoorbeeld straf, en onze praeses let goed op of jullie je aan de regels houden! Maar om het gezellig te houden hanteren we mildere straffen dan gebruikelijk bij een biercantus. En om het spelelement te benadrukken houden we leuke ‘battles’ waarmee je te gekke prijzen voor jouw tafel kunt winnen, zoals gieters bier en lekkere hapjes.
 
Hoe kan ik me aanmelden?
Voor slechts € 10 zit je aan zo’n gezellige tafel. Er zijn 10 zitplaatsen per tafel. Hoe leuk is het om 10 vrienden op te trommelen en als groep te reserveren? Minder mag ook, dan deel je een tafel met andere kleinere groepen. Reserveer snel jullie zitplaatsen en mis het niet, want er is maar een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar!
 

Reserveer hier je zitplaats »

We behandelen de reserveringen op volgorde van binnenkomst.
Let op: je reservering is pas definitief na een bevestiging van ons en als je hebt betaald!

 

Waar en hoe laat moet ik er zijn?
The Djoeks Biercantus vindt plaats op zaterdag 3 maart 2018 tijdens ‘Das bayerische Wochenende Vonderherkunft’ bij De Brouwerij Vandeoirsprong. De zaal gaat open om 20.00 uur, The Djoeks Biercantus start om 21.00 uur.
 

Meer weten over The Djoeks Biercantus?
Meer weten over de te zingen liedjes? Of benieuwd naar de straffen? Lees dan hier verder! De spelletjes zijn nog geheim, maar we kunnen vast verklappen dat ze erg leuk zijn…
 

Welke liedjes zingen we allemaal?
 

 

Welke straffen delen we uit?

Ad fundum
De gestrafte drinkt een glas helemaal leeg.
 
Ad libitum
De gestrafte drinkt zoveel van een glas als hij zelf wil.
 
Ad schoendum
De gestrafte trekt een schoen uit. In deze schoen gieten we bier. De gestrafte drinkt uit zijn schoen.
 
Camembert
De gestrafte trekt een sok uit en trekt die over zijn glas. De gestrafte moet nu door zijn sok uit het glas.
 
Dalton
De gestrafte krijgt vier glazen voor zich: een vol, een voor 3/4 gevuld, een halfvol en een voor 1/4 gevuld glas. Deze glazen stellen de vier Daltons voor uit de stripreeks Lucky Luke. De gestrafte drinkt elk glas leeg.
Makkelijk? Dat dacht je, want je moet eerst de namen van de vier Daltons noemen in de juiste volgorde, van groot naar klein!
 
Dobbelsteen
De gestrafte krijgt een (of 2) dobbelste(e)n(en) en moet het aantal geworpen ogen in slokken drinken.
 
Irma Laplace
De gestrafte krijgt 1 lied de tijd om zoveel kledingstukken uit te trekken als hij/zij wil. Hierna moet zij evenveel slokken drinken als het aantal kledingstukken dat hij/zij nog aanheeft.
 
Pavlov
De gestrafte drinkt iedere keer als iemand van de The Djoeks met een belletje rinkelt een grote slok, tot het einde van de biercantus.
 
Penalty
We zetten 6 bekertjes met wat bier of water aan de ene kant van de zaal. De gestrafte doet zijn schoen uit en legt deze voor de praeses tafel op een penalty stip. De gestrafte stampt zijn schoen naar de bekers. Elke beker die hij omver schopt mag van 6 afgetrokken worden (1 omver => 6-1 =5 ) het getal dat overblijft drinkt hij slokken uit zijn glas.
 
Spaanse
De gestrafte strekt de arm waarin zijn glas zich bevindt boven zich en laat het bier in zijn mond vallen.
 
Spastische
De gestrafte draait zijn hand zodat zijn duim zich onderaan bevindt. In deze positie neemt hij een glas vast en drinkt er een grote slok uit.
 
Windmolen
Deze straf wordt uitgevoerd door vier (maar liever meer) gestraften. De gestraften gaan in een cirkel staan, met de armen om elkaar heen. Iedereen houdt het glas van diegene links van hem/haar vast en de gestraften dienen al rondjes draaiend hun glas ad fundum te drinken.
 

 

Das bayerische Wochenende Vonderherkunft is powered by De Brouwerij Vandeoirsprong en 3VENTS.