The Djoeks Biercantus op dinsdag 14 september 2021 tijdens Reusel Kermis

Posted by lvdlaar Category: Biercantus, Nieuws, Optredens

Doe tijdens Reusel Kermis op dinsdag 14 september 2021 mee met The Djoeks Biercantus: een biercantus, maar dan ‘op zijn Djoeks’. Minder en mildere straffen, leuke spelletjes, toffe prijzen om te winnen en dubbel plezier!

 

Maar wat is eigenlijk een biercantus?
Een biercantus is een zangfestijn waarbij je samen met een te gekke band liedjes uit de liederenbundel zingt. Vanwege de sfeer die er hangt, de makkelijke meezingers, de liederenbundel maar vooral ook het gerstenat zingt iedereen natuurlijk alles mee. Tijdens het zingen mag je niet drinken. Maar op de momenten dat het wel mag, nemen we een goede teug! Meezingen is verplicht. Maar pas op: wie niet meezingt of drinkt tijdens het zingen krijgt straf! De praeses deelt de straffen uit. De straffen zijn vaak hilarisch. Uiteindelijk wordt de sfeer steeds losser, zodat de cantus uitmondt in een groot feest. Iedereen die weleens bij een biercantus is geweest kan waarschijnlijk onderschrijven hoe mooi dit verbroederende festijn is!

 

En wat is dan The Djoeks Biercantus?
Een biercantus, maar dan ‘op zijn Djoeks’! Met de muzikale ondersteuning van The Djoeks wordt het drinken, lachen, gieren en brullen. Zittend aan lange tafels en met de pullen gevuld, zingen we allemaal uit volle borst de liedjes die The Djoeks spelen uit de liederenbundel mee. Er zijn wat regels. Niet meezingen betekent bijvoorbeeld straf, en onze Bierkanselier let goed op of jullie je aan de regels houden! Maar om het gezellig te houden hanteren we mildere straffen dan gebruikelijk bij een biercantus. En om het spelelement te benadrukken houden we leuke ‘battles’ waarmee je te gekke prijzen voor jouw tafel kunt winnen, zoals gieters bier en lekkere hapjes.

 

Meer weten over The Djoeks Biercantus?
Meer weten over de te zingen liedjes? Lees dan hier verder! De spelletjes zijn nog geheim, maar we kunnen vast verklappen dat ze erg leuk zijn… En de straffen? Daar hoef je je geen zorgen over te maken. Gewoon lekker meedoen is het devies.

 

Welke liedjes zingen we allemaal?